VTH Academie

Docent: Marjolein Sulter

Mr. drs. Marjolein Sulter – Zeinstra is jurist en ervaren toezichthouder. Zij adviseert organisaties op het gebied van governance, ondernemingsrecht en privaatrecht, en begeleidt regelmatig zelfevaluaties. Zij deed ruime ervaring op als advocaat, maar ook was zij jarenlang werkzaam bij een groot accountantskantoor. Vanaf 2013 is Marjolein actief als toezichthouder/commissaris. Haar eigen kennis en ervaring met governance dynamics vertaalt zij naar praktische tips voor de toezichthouder. Waar moet u op letten bij een RvC-vergadering? Hoe gaat u met uw verschillende rollen om? Wat zijn de valkuilen? Zij heeft niet alleen aandacht voor de regels (wat mag en wat moet), maar ook voor de praktijk (wat is handig en verstandig). Opdrachtgevers en collega’s omschrijven Marjolein als rolbewust, betrokken, zorgvuldig, praktisch en doelgericht.

2 opleidingen gevonden

Effectief vergaderen in de boardroom

  • 2 dagen

De meeste raden van toezicht worden bemenst door ervaren vergaderaars. En voorzitter wordt u ook niet zomaar. Moderne toezichthouders willen graag blijven leren en verbeteren. De kans is groot dat ook uw raadsvergaderingen wel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken. Dat is in ieder geval zo als u de volgende situaties herkent. Duren uw raadsvergaderingen lang zonder Lees verder »

Leergang voor de voorzitter

  • 3 dagen

Een prima toezichthouder is nog niet zomaar een goede voorzitter. Het is dan ook niet vreemd dat de voorzitter veelal ‘in functie’ wordt geworven. Er worden hoge eisen gesteld aan het interne toezicht van een maatschappelijke organisatie. De maatschappelijke opgave is vaak complex, de middelen – zeker in sommige sectoren – beperkt en er zijn Lees verder »