VTH Academie

Docent: Johan Bouwmeester

Waardegedreven leiderschap is het thema waarmee Johan Bouwmeester organisaties, teams en individuen helpt in hun ontwikkeling. Het menselijk potentieel fascineert hem daarin evenzeer als het menselijk tekort. Geïnspireerd door zowel klassieke bronnen van wijsheid en spiritualiteit laat Johan zien hoe waarden en deugden helpen om krachtig, waardegedreven leiderschap te tonen. Belangrijke metaforen waarmee hij werkt zijn ‘het moreel kompas’, ‘de reis van de held’ en ‘het machtskruis’.

Johan heeft inmiddels meerdere publicaties op zijn naam staan, waaronder 2 boeken over waardegedreven leiderschap. Verder is hij toezichthouder, een ervaren moderator van dialogen bij het European Leadership Platform en leermeester bij The University of Life and Work.

1 opleiding gevonden

Waardegedreven Toezicht

  • 1 dag

In een snel veranderende samenleving en in tijden van crisis ligt de opdracht bij raden van toezichtom de maatschappelijke betekenis van de organisatie vanuit een breed maatschappelijk perspectief te blijven toetsen. De raad van toezicht dient er met name zorg voor te dragen dat de inhoudelijke richting en het waardenperspectief wordt bepaald en ziet toe Lees verder »