VTH Academie

Docent:

Ilona Eichhorn heeft 17 jaar (internationale) ervaring als coach, trainer en gespreksleider en is Co-auteur van het boek “Jacht op de vergadertijger”. Haar stijl is scherp met een glimlach. Op praktische wijze geeft zij mensen inzicht in technieken waarmee belangen beter behartigd en afgewogen kunnen worden. De tips, tools en technieken zijn niet standaard maar passen bij de persoon. Dagelijks werkt zij van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: Pfizer, de Nederlandse Bank, de gemeente Rotterdam, het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, VNG en Bol.com. Daarnaast is zij gastdocent op de Universiteit Utrecht en de TU delft.

2 opleidingen gevonden

Effectief vergaderen in de boardroom

  • 2 dagen

De meeste raden van toezicht worden bemenst door ervaren vergaderaars. En voorzitter wordt u ook niet zomaar. Moderne toezichthouders willen graag blijven leren en verbeteren. De kans is groot dat ook uw raadsvergaderingen wel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken. Dat is in ieder geval zo als u de volgende situaties herkent. Duren uw raadsvergaderingen lang zonder Lees verder »

Effectieve communicatie in de boardroom

  • 1 dag

Tijdens de mondelinge behandeling is het belangrijk om zaken te verduidelijken en om een besluit goed gefundeerd te kunnen goedkeuren. De toezichthouder moet kunnen (door)vragen om zo maximale informatie te verkrijgen. Het is een kunst om bij scherp doorvragen de relatie met de bestuurder constructief te houden. In het gesprek in de raad gaat het Lees verder »